מתכון חלת מפתח טעימה וחגיגית לשבת שאחרי פסח

חלת מפתח, צילום: באדיבות המותג הוסטס

חלת מפתח מרשימה לשבת שאחרי פסח: מתכון חגיגי לפתיחת שערי שפע ופרנסה

כך תכינו בבית חלה רכה, זהובה ויפהפייה בצורת מפתח

המסורת היפה של חלת המפתח חוזרת בכל שנה בשבת שאחרי פסח – והפעם, יש לכם הזדמנות לאפות בבית חלה שכולם ידברו עליה. חלת מפתח, או שליסל חלה, היא לא רק מאפה טעים, אלא גם סמל רוחני עמוק לפתיחת שערי פרנסה ושפע. המתכון שלפניכם, באדיבות מותג האפייה "הוסטס", ייקח אתכם שלב אחר שלב להכנת חלה רכה, מבריקה ומרשימה במיוחד.

המצרכים שיביאו אתכם לשתי חלות גדולות ונהדרות

  • 1 ק"ג קמח מנופה (רצוי קמח לחלות/לחם)

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • חצי כוס סוכר

  • כף מלח

  • שליש כוס שמן קנולה

  • 2 ביצים

  • 2.5 כוסות מים חמימים (בהדרגה לפי הצורך)

לציפוי:

  • ביצה טרופה עם כפית מים

  • שומשום או קצח – לפי הטעם

אופן ההכנה: מהבצק ועד לצמה

בקערת מיקסר (או ידנית) מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והביצים. מתחילים לערבב במהירות נמוכה ומוסיפים את המים בהדרגה, עד שהבצק הופך לרך וגמיש. לאחר 8–10 דקות של לישה, מוסיפים את המלח וממשיכים עוד כ-3 דקות לישה.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

עיצוב בצורת מפתח: לא קשה כמו שזה נראה

לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-8 רצועות. יוצרים שתי צמות עגולות ל"לב" המפתח, וצמה נוספת משתי רצועות לצורת "ידית" המפתח. מצמידים את החלקים ליצירת מפתח שלם ומעוצב.
מניחים בעדינות על תבנית עם נייר אפייה, מתפיחים שוב כ-40 דקות, ואז מברישים בביצה ומפזרים שומשום או קצח.

אפייה והגשה – טעם של מסורת

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 30–35 דקות, עד שהחלה זהובה היטב. מקררים על רשת ומגישים לשולחן שבת חגיגי ומלא משמעות.

מומלץ לשים לב גם למים שמשפיעים על המאפה והבריאות

אגב מים – כדאי לדעת שלא רק מים בבצק חשובים, אלא גם המים שסביבנו. לא מזמן פורסמה כתבה על זיהום חמור בנחלים בצפון, שיכולה להשפיע על מקורות המים הטבעיים שלנו. שווה לקרוא ולהתעדכן.

ולמי שפסח מאחוריו – יש גם הזדמנויות חדשות לפרנסה

ואם כבר מדברים על פתיחת שערים – מתברר שיש גם מענקים כספיים שמחכים לצעירים. למשל, המדינה מעניקה עד 9,905 ש"ח למי שעומד בתנאים, בעקבות שינויים חשובים בזכאות.

חלת המפתח היא יותר ממאפה בשבת הקרובה היא גם סגולה לפרנסה בשפע, כדאי לנסות ולברך המוציא לחם מן הארץ, שבת שלום.

מתכון חלת מפתח, צילום: באדיבות המותג הוסטס
מתכון חלת מפתח, צילום: באדיבות המותג הוסטס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות