בנק מרכנתיל הקים את 'קרן התחדשות', קרן ייחודית שמעניקה הלוואות לבעלי עסקים מכל רחבי הארץ ומילואימניקים לשיקום, השקעה ולצמיחה מחודשת – תמיכה כלכלית לעסקים קטנים: הלוואות בתנאים מועדפים וגרייס של תשעה חודשים להחזר
בנק מרכנתיל הכריז על הקמת 'קרן התחדשות', יוזמה פיננסית חדשה שמטרתה לסייע לעסקים קטנים ברחבי הארץ ולמילואימניקים שנפגעו כלכלית. הקרן מציעה הלוואות בגובה של עד מיליון שקלים בתנאים אטרקטיביים, עם תקופת החזר של עד שמונה שנים.

השנה האחרונה הייתה מאתגרת עבור בעלי עסקים רבים בישראל, שהתמודדו עם ירידה בהכנסות, קשיים תזרימיים ואי-ודאות כלכלית. הבנק הקים את הקרן במטרה להעניק לעסקים בסיס כלכלי לשיקום וצמיחה, תוך התאמה אישית של תנאי ההחזר לכל עסק בהתאם לצרכיו.
הלוואות בתנאים נוחים וגרייס של תשעה חודשים
אחד היתרונות המרכזיים של הקרן הוא האפשרות להתחיל להחזיר את ההלוואה רק כעבור תשעה חודשים ממועד קבלתה. כך למשל, לקוח שקיבל את ההלוואה בינואר, יתחיל להחזיר אותה רק באוקטובר – מהלך שמאפשר לבעלי העסקים להתרכז בשיקום העסקי לפני העול הכלכלי של ההחזרים.
תהליך הגשת בקשה מהיר ונגיש לכל הבנקים
הקרן פתוחה לכל בעלי העסקים, כולל אלו שאינם לקוחות של בנק מרכנתיל. ניתן להגיש בקשה להלוואה באופן דיגיטלי דרך אתר הבנק, באמצעות סריקת קוד QR בפרסומים הרלוונטיים או דרך פנייה ישירה לבנקאים. לצורך ייעול תהליך האישור, הוקם מוקד ייעודי בבנק המטפל בפניות ומבטיח תשובה בתוך כשבועיים.

פתרון חיוני לעסקים בשלב ההתאוששות
ורד אביטן, סמנכ"לית ומנהלת החטיבה לבנקאות קמעונאית בבנק מרכנתיל מציינת שמטרת הקרן היא לאפשר לבעלי עסקים זמן להתאושש, לפתח את הפעילות מחדש, להחזיר את הלקוחות, לחדש מלאי, להחזיר את העסקים לפעולה ולשוב לשגרה בחזרה.
אביטן מציינת עוד, כי: "הבנקאים שלנו מלווים את בעלות ובעלי העסקים בכל שלב, וביתר שאת מאז ה-7.10. כבר בימים הראשונים ללחימה יצרנו קשר עם כל העסקים ותמכנו בהם ככל יכולתנו. כעת, אחרי למעלה משנה למלחמה, ומתוך חיבור אמיתי וממשי לעסקים, הבנו שזה הפתרון שהם הכי זקוקים לו."
'ביזנס בום' אחרי תקופות משבר
גדי שובל, מנהל מחלקת קרנות לעסקים בבנק מרכנתיל, מציין כי הקרן מספקת מענה לצורך ממשי בשטח: "ההיסטוריה מראה שלאחר משברים כלכליים ומלחמות, יש פרץ של פעילות עסקית מואצת. עסקים חדשים נפתחים, קיימים מבצעים התאמות, והפעילות הכלכלית מתעוררת מחדש. הקרן מעניקה גב כלכלי לעסקים שנמצאים בדיוק בנקודת ההתחלה הזו."
גדי שובל, מנהל מחלקת קרנות לעסקים בבנק מרכנתיל, מציין כי ההלוואה יכולה לסייע לעסקים, כמקור לחידוש הפעילות העסקית שלהם. "לאורך ההיסטוריה ניתן לראות כי אחרי מלחמות יש גם 'ביזנס בום (Business Boom)', במסגרתו חלה התעוררות עסקית הכוללת פתיחה של עסקים חדשים, עסקים קיימים משנים כיוון או עושים התאמות למצב החדש ופעילות עסקית מואצת במיוחד. 'קרן התחדשות' של הבנק יכולה לתת מענה לעסקים שחווים את התהליכים האלו ולתת להם גב ופתרון להניע אותם בצורה אחראית, שקולה – כזו שלאורך זמן מקדמת צמיחה".
צעיר בן 60 התחזה לחרדי, פרץ לבית – ונפל לבריכה בעת מנוסה
