מתכון מעולה לקציצות עגל סוריות

מצרכים:
1 קילו בשר צלעות אירופי טרי טחון.
3 בצלים סגולים קצוצים.
1 כוס שמן זית סורי.
2 צרור כוסברה קצוץ, רק העלים.
10 שיני שום.
2 כפות ראס אל חנות.
1 כף קארי.
3 כפות עמבה.
40 גרם לימון כבוש.
2 כפות אריסה.
1 קופסת שימורים זיתים מגולענים.
3 כפות כורכום.
1 כף פפריקה מרוקאית מעושנת.
1 כוס מיץ לימון.
1 כף מלח.
1 ליטר מים.

אופן ההכנה:
קוצצים בצל ומטגנים עד קרמול.
מכניסים בשר לקערה, בצל מקורמל, עלי כוסברה, 5 שיני שום קצוצות, 1 כף ראס אל חנות, ועמבה .
מערבבים למסה אחידה.

עושים קציצות ומכניסים למקרר ל 4 עד 8 שעות.
לאחר מכן מוציאים מהמקרר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20 דקות.

את הזיתים יש להרתיח פעמיים, לסנן ולשטוף.

אופן הכנת הרוטב:
מטגנים 5 שיני שום קצוצות, מוסיפים את כל התבלינים, לימון כבוש, אריסה, מלח, מוסיפים מים
ומביאים לרתיחה.
להכניס את הקציצות לסיר ולבשל על אש נמוכה כ 15 דקות.

המתכון באדיבות שף יוסי חנוכה, קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן