סלט פלפלים קלויים – טעם וריח של הים התיכון
אין כמו סלט פלפלים קלויים כדי להוסיף צבע, טעם ורעננות לכל שולחן. המתכון הזה פשוט, אבל התוצאה שווה כל ביס: פלפלים מתוקים וקלויים שמתערבבים עם טעמי שמן זית, שום טרי, ועשבי תיבול רעננים, יוצר חוויה קלילה אך משביעה. זהו סלט שמתאים כמעט לכל ארוחה – כמנה ראשונה לצד לחם החלה בשולחן שבת, כתוספת למנה עיקרית, או אפילו על מצע של פסטה או אורז. אין ספק שסלט הפלפלים הזה יהפוך לכוכב השולחן.
מצרכים
3 פלפלים (אדום, כתום וצהוב)
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, קצוצות דק
כף חומץ בלסמי או חומץ יין אדום
מלח ופלפל לפי הטעם
צרור פטרוזיליה טרייה לקישוט
הוראות הכנה
1. חממו תנור ל-220 מעלות.
2. הניחו את הפלפלים בשלמותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו במשך כ-25 דקות, או עד שהפלפלים מתרככים והקליפה שלהם משחימה ונהיית פריכה.
3. הוציאו את הפלפלים מהתנור, כסו במגבת או הכניסו לשקית ניילון לכ-10 דקות – פעולה זו תקל על קילוף הקליפה.
4. קלפו את הקליפה בעדינות, הסירו את הגרעינים, וחתכו את הפלפלים לרצועות.
5. הכניסו את רצועות הפלפלים לקערה, הוסיפו שמן זית, שום, חומץ, מלח ופלפל, וערבבו בעדינות.
6. פזרו פטרוזיליה מעל לפני ההגשה – והנה לכם סלט צבעוני ומלא טעם.
סלט הפלפלים הקלויים הזה הוא מתכון פשוט אך מרשים, שמשתלב נהדר כמעט בכל אירוע או ארוחה יומיומית. עם טעמיו העשירים ויופיו הססגוני, הוא מקנה תחושת טריות ונגיעת גורמה לכל שולחן.
בתאבון, תהנו מכל רגע.