קציצות עוף וירקות כתומים כמו שמעולם לא הכנתם

טעים, מהיר ומשביע: קציצות עוף עסיסיות עם ירקות כתומים קלויים

כשמדובר בארוחה משפחתית מזינה ומחממת, אין כמו שילוב של קציצות עוף עסיסיות עם ירקות כתומים קלויים. המנה הזו מביאה לשולחן את הטעמים המוכרים של המטבח הביתי עם טוויסט של מתיקות עדינה מהמשמשים היבשים. השף גיל אבירם, יחד עם סולתם, משתפים אותנו במתכון פשוט אבל מרשים, מנה כזו תגרום לכל בני הבית לבקש תוספת.

מצרכים לקציצות:

חצי קילו עוף טחון (חזה או פרגית)
2 בצלים מגורדים דק וסחוטים
כף מלח
כפית פלפל לבן טחון
כף פפריקה מעושנת
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת הקציצות:

מערבבים היטב את כל המצרכים ומטגנים את הקציצות דקה שתיים מכל צד עד להשחמה ושמים בצד.

כתומים:

בוחרים את הירקות הכתומים שאוהבים, כדוגמת דלעת, דלעת ערמונים, דלורית, בטטות וגזרים.
חותכים את הירקות גס, מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית בנדיבות ואופים בחום גבוה 230 מעלות עד להשחמה וריכוך.
מסדרים בכלי הגשה שמתאים לתנור, מפזרים את הקציצות, מוסיפים חופן משמש אוזבקי מיובש, מכסים.
מכניסים לתנור ל- 20 דקות בערך על 180 מעלות.

בתאבון.

בנק ישראל: שטרות ה 200 שקל לא יבוטלו

מתכון קציצות עוף וכתומים באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן