ישראל מתוקה: חלוקת בקלאוות בשדרות אחרי החיסולים בביירות ובטהרן וגם מתכון שווה במיוחד לבקלאווה
הרחובות התמלאו בשמחה מתוקה במיוחד בעקבות החדשות האחרונות מהזירות הבינלאומיות. לאחר החיסולים המדווחים בביירות ובטהרן, החליטו תושבי שדרות לציין את האירועים בחגיגה ייחודית – חלוקת בקלאוות ברחבי העיר.
המאורע החל בשעות הבוקר, כאשר מספר תושבים התארגנו לחלוקת בקלאוות טריות וריחניות שהוכנו במאפיות המקומיות. הבקלאוות, מלאות בטעמי אגוזים, דבש ותבלינים, חולקו לעוברים ושבים שהתרגשו מהמחשבה ומהמחווה המתוקה. "המטרה שלנו היא להעלות חיוך על פני כולם," אמר אחד המארגנים, "לזכור שגם ברגעים קשים, יש מקום לשמחה ואחווה."
התגובות היו נלהבות, והאווירה בשדרות הייתה של חום, שמחה ואחדות. תושבים רבים יצאו לרחובות, נהנים מהאווירה הקהילתית ומהטעמים המתוקים של הבקלאווה. אין ספק שהיוזמה המרגשת הצליחה לחמם את הלבבות ולהזכיר לכולם את כוחם של הקהילות המקומיות ברגעים של שמחה ואחדות.
מאפיית השכונה ברמת גן הצטרפה לחגיגות והציגה תצלום בקלאוות עם הכיתוב: "כל כאלב ביג יומו!! איסמאעיל ピッר חוסל איזה טוב השם". ברכות החג המלוות בבקלאוות חמות וריחניות הוסיפו לאווירה המיוחדת.
מתכון פגז לבקלאווה
מרכיבים:
500 גרם עלי פילו
300 גרם אגוזים (אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים) קצוצים דק
200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס מים
1 כפית מי ורדים (אופציונלי)
1 כפית קינמון
הכנה:
1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
2. חממו את החמאה עד שהיא נמסה.
3. בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, הניחו שכבה של עלי פילו ומרחו אותה בחמאה מומסת.
4. חזרו על הפעולה עם כחצי מהעלי הפילו.
5. פזרו את האגוזים הקצוצים מעל העלים ומפזרים מעליהם קינמון.
6. הניחו את יתר העלי פילו מעל האגוזים, שוב מרחו כל שכבה בחמאה מומסת.
7. חתכו את הבקלאווה לריבועים או יהלומים לפני האפייה.
8. אפו בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שהבקלאווה מזהיבה ופריכה.
9. בזמן שהבקלאווה בתנור, הכינו את הסירופ: בסיר קטן על אש בינונית, ערבבו את הסוכר, הדבש והמים. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 10 דקות. הוסיפו מי ורדים אם רוצים.
10. כשתוציאו את הבקלאווה מהתנור, שפכו מעליה את הסירופ החם.
11. תנו לבקלאווה להתקרר ולספוג את הסירופ לפני ההגשה.
בתאבון. שנזכה לעוד הרבה חגיגות כאלו.