חגיגה בלבן: עוגת גבינה קרה עם פירות יער לשבועות שכולם ידברו עליה

שבועות בפתח: עוגת גבינה קרה עם פירות יער

חן כהן, שף קונדיטור של חברת DAVOPRO, יועץ קולינרי, מפתח מתכונים ומעביר סדנאות בחברה, משתף אותנו במתכון מושלם לחג השבועות – עוגת גבינה קרה עם פירות יער. החג הלבן לא יהיה שלם בלי העוגה המלכותית והצבעונית הזו, שמשלבת מגוון טקסטורות מושלם מהקראנץ׳ בתחתית ועד לציפוי המרענן.

לתבנית קפיצית או רינג בקוטר 18-20 ס"מ

המרכיבים:

לתחתית הקראנץ׳:

1/3 כוס + כף ( 80 גרם) מחית פרלינה או ממרח נוטלה
30 גרם שוקולד חלב
2 כפות (20 גרם) שקדים פרוסים קלויים
2/3 כוס (70 גרם) פרורי עוגיות שנטחנו במעבד מזון

למלית גבינה:

1 + 1/2 מיכל (375 גרם) גבינה לבנה 5%
1 מיכל (250 גרם) גבינת שמנת מומלץ 16%
1 + 2/3 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל או תמצית
2 שקיות ג'לטין (14 גרם)- 9 גרם למלית הגבינה ו-4 גרם לציפוי
1 + 1/2 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

לציפוי:

1 + 1/4 כוסות (125 גרם) פטל או פירות קפואים
4 כפות (40 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה

לעיטור:

פירות אדומים טריים ופרחים אכילים

צילום: אסף קרלה

אופן הכנה:

תחתית הקראנץ׳:

1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד השקדים ופירורי העוגיות ומחממים בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד שמתקבל ממרח אחיד.
2. מוסיפים שקדים ופירורי עוגיות ומערבבים בעדינות.
3. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בנייר אפייה. לתוצאות חלקות יותר בדפנות, מומלץ להניח על הדפנות שקף.
4. יוצקים את שכבת הקראנץ׳ לתחתית התבנית ומורחים באופן אחיד. מעבירים למקפיא ל-10 דקות לפחות.

מלית הגבינה:

1. בקערה קטנה מערבבים 9 גרם ג'לטין עם רבע כוס מים ומניחים ל-5 דקות שהמים יספגו בג'לטין.
2. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת לקצפת יציבה על מהירות גבוהה 2-3 דקות.
3. בקערה נוספת מערבבים גבינות, סוכר ווניל.
4. מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל או עד שהופך לנוזלי וללא גושים. מוסיפים אותו תוך כדי הקצפה ידנית לתערובת הגבינות.
5. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינות עד שמתקבל מוס חלק.
6. יוצקים את המוס על תחתית הקראנץ׳ בתבנית. מחזירים למקפיא לשעה לפחות או עד להכנת הציפוי.

ציפוי:

1. מערבבים את הג'לטין שנותר עם 3 כפות מים קרים. מניחים בצד ל-5 דקות.
2. בסיר קטן מחממים יחד את מרכיבי הציפוי מלבד השמנת ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש.
3. מעבירים לבלנדר או מד ליטר (לשימוש עם בלנדר מוט). מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל או עד שהוא נוזלי וללא גושים.
4. מוסיפים את הג'לטין לתערובת פירות היער וטוחנים יחד בבלנדר.
5. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. יוצקים על העוגה באופן אחיד ומחזירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

הגשה:

משחררים את העוגה מהתבנית ומגישים בעיטור פירות ופרחים אכילים.

שיהיה לכם חג שבועות שמח ומתוק.

צילום: אסף קרלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן